Μαρτυρικά βάπτισης

φωτογραφιση βαπτισηςΤα μαρτυρικά για την βάπτιση έχουν κυριολεκτικό συμβολισμό και αποτελούν ντοκουμέντο πως τελέστηκε βάπτιση και πως εκείνος που τα φορά ήταν παρών στο μυστήριο. Κάθε ένας που φορά μαρτυρικό είναι μάρτυρας υπεράσπισης στην ώρα της κρίσης του ανθρώπου που βαπτίστηκε χριστιανός. Ο επαγγελματίας φωτογράφος, θα φροντίσει να υπάρξει μια όμορφη φωτογραφία με τα μαρτυρικά της βάπτισης στο αναμνηστικό άλμπουμ. 

Διαβάστε Περισσότερα

Σταυρός βάπτισης

σταυρος βαπτισηςΟ σταυρός βάπτισης είναι ένα σύμβολο με τεράστια σημασία για την Χριστιανική εκκλησία. Συμβολίζει την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια της εκκλησίας και το Σώμα του Χριστού. Μέσα απ' το σύμβολο του σταυρού, λαμβάνουμε την αγάπη του Θεού και θυμόμαστε την θυσία του Χριστού.

Σήμερα, ο σταυρός βάπτισης είναι δώρο του αναδόχου. Άλλες φορές τον επιλέγει μόνος του κι άλλες μαζί με τους γονείς. Ο βαπτιστικός σταυρός είναι από τα βασικά σύμβολα που ο φωτογράφος βαπτισης θα προσέξει να έχει σε πολλές φωτογραφίες τόσο στο κουτί του πριν τη λήξη του μυστηρίου, όσο και φορεμένο στο νεοφώτιστο!

Διαβάστε Περισσότερα

Λαμπάδα βάπτισης

λαμπαδα βαπτισηςΗ λαμπάδα βάπτισης, ονομαζόμενη κι ως «το κερί της ψυχής», συμβολίζει το αληθινό φώς του Χριστού που δέχεται ο νεοφώτιστος κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Συμβολίζει την πίστη στη χριστιανική αλήθεια που θα δώσει φως στην ζωή του βαπτιζόμενου. Συνήθως την λαμπάδα την κρατούν μικρά παιδιά στον κύκλο γύρω από την κολυμπήθρα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του μυστηρίου και την παράδοση του νεοφώτιστού στη μητέρα του.

Για τη σωστή επιλογή λαμπάδας βάπτισης, συνήθως λαμβάνεται υπόψη ο γενικότερος στολισμός ή ακόμη και το θέμα της βάπτισης, εάν έχετε επιλέξει τέτοιο. Είναι ένα όμορφο στολίδι το οποίο πλέον επιλέγεται μάζι με τα βαπτιστικά ρούχα και το καλάθι στο οποίο μπαίνουν όλα. Συνηθίζεται να έχουν το ίδιο μοτίβο με τα μαρτυρικά, το γενικότερο στολισμό, ενώ οι αποχρώσεις του λευκού και του εκρού με πινελιές χρώματος ανάλογα αν είναι κοριτσάκι ή αγοράκι κερδίζουν τις εντυπώσεις! Οι πινελίες μπορούν κάλλιστα να είναι ένα παιχνιδάκι, μια ζωγραφιά, ένα ύφασμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Βαπτιστικά ρούχα

fotografos vaptisisΤα βαπτιστικά ρούχα, γνωστά κι ως «φωτικά», παλαιότερα δεν χρησιμοποιούνταν μόνο μία φορά, αλλά ανακυκλώνονταν στις βαπτίσεις της οικογένειας. Πλέον κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και υπάρχει πλήθος επιλογών για το αγοράκι και το κοριτσάκι σας! Η ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και υφασμάτων είναι μεγάλη, ενώ θα βρείτε πλέον σετ με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ της βάπτισης σε ένα όμορφο πακέτο ιδανικό για φωτογράφηση! Ο φωτογράφος βάπτισης είναι εδώ να σας συμβουλέψει για την καλύτερη επιλογή βαπτιστικών ρούχων!

Διαβάστε Περισσότερα

Πετυχημένο άλμπουμ βάπτισης

φωτογραφος βαπτισηςΓια ένα πετυχημένο άλμπουμ βάπτισης δεν αρκεί να είναι γεμάτο από πολύχρωμες φωτογραφίες που χρησιμεύουν απλώς ως ντοκουμέντα του μυστηρίου. Ένας έμπειρος φωτογραφος βαπτισης μπορεί και γνωρίζει την ροή του μυστηρίου, απαθανατίζοντας όλες τις μικρές και σημαντικές στιγμές του μυστηρίου της βάπτισης, με αποτέλεσμα να μη χάσετε καμία στιγμή της βάπτισης του νεοφώτιστου, των συναισθημάτων της στιγμής και της ατμόσφαιρας.

Η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες, τις οποίες ο επαγγελματίας φωτογράφος που θα επιλέξετε πρέπει να είναι σε θέση να αποτυπώσει. Στιγμές μοναδικές, που δεν επαναλαμβάνονται, όπως το λάδι καθώς πέφτει στα χέρια του νονού, η ζεστασιά των κεριών και της λαμπάδας, οι μπομπονιέρες, τα παπουτσάκια, τα χαμόγελα και οι ματιές...

Διαβάστε Περισσότερα

Ακολουθήστε μας στα Social Media!