Μύρο βάπτισης

φωτογραφος βαπτισηςΤο μύρο που χρησιμοποιείται στη βάπτιση, είναι το ιδιαίτερο άρωμα, η ευωδιά του Χριστού και αποτελεί την αναφαίρετη σφραγίδα της δωρεάς του αγίου Πνεύματος. Ο φωτογράφος βάπτισης είναι πάντα εκεί ώστε να απαθανατίσει τη στιγμή που θα δεχτεί ο νεοφώτιστος το χρίσμα, ώστε να παραμείνει στο άλμπουμ με τις όμορφες αναμνήσεις του μυστηρίου της βάπτισης!

Το μωρό χρισμένο με το άγιο μύρο πλέον, λαμβάνει την πνευματική σφραγίδα και τυπώνονται στην ψυχή του τα θεία δώρα, που μαρτυρούν την είσοδό του στους κόλπους της Εκκλησίας. Ο φωτογράφος γάμου και βάπτισης, έχει την απαραίτητη εμπειρία να σας ενημερώσει κι να σας κατατοπίσει για όλα τα έθιμα που ακολουθούν το μυστήριο της βάπτισης. 

Διαβάστε Περισσότερα

Μαρτυρικά για την βάπτιση

μαρτυρικα βαπτισηςΤα μαρτυρικά για την βάπτιση έχουν κυριολεκτικό συμβολισμό και αποτελούν ντοκουμέντο πως τελέστηκε βάπτιση και πως εκείνος που τα φορά ήταν παρών στο μυστήριο. Κάθε ένας που φορά μαρτυρικό είναι συμβολικά ένας μάρτυρας υπεράσπισης στην ώρα της κρίσης του ανθρώπου που βαπτίστηκε χριστιανός. Ο φωτογράφος βάπτισης με την εμπειρία και τη γνώση μπορεί να σας δώσει σημαντικές συμβουλές για τη σωστή επιλογή μαρτυρικών σταυρών!

Διαβάστε Περισσότερα

Λάδι βάπτισης - φωτογραφος βαπτισης

λαδι βαπτισηςΤα ήθη και τα έθιμα μας είναι πολλά και συχνά δεν γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης και το συμβολισμό τους. Ο φωτογραφος βαπτισης είναι εδώ, με την πολυετή εμπειρία του να σας εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μυστηρίου!Το λάδι είναι ένα απ' τα βασικότερα στοιχεία του μυστηρίου της βάπτισης. Η εκκλησία το ονομάζει «επόρκιστον έλαιο» και καθώς είναι αγιασμένο από τον ιερέα, συμβολίζει την προστατευτική ασπίδα έναντι των κακών και πονηρών πνευμάτων.

Ο ανάδοχος αλείφει όλο το σώμα του μωρού με το αγιασμένο λάδι για τη δημιουργία αυτή της ασπίδας. Το λάδι που χρησιμοποιείται είναι προϊόν της μάνας Γής και είναι ελιξίριο σώματος και πνεύματος. Μάλιστα, θεωρείται σημαντικό να φροντίσει ο νονός να απλώσει το λάδι σε όλο το σώμα και το πρόσωπο του νεοφώτιστου για να του προσφέρει ασφάλεια και προστασία στα χρόνια που έρχονται! Εθιμοτυπικά, ο νεοφώτιστος δεν πρέπει να ξεπλύνει το λάδι της βάπτισης για τρεις ημέρες μετά τη βάπτιση.

Διαβάστε Περισσότερα

Κύκλος γύρω από την κολυμβήθρα

φωτογραφια βαπτισηςΤα ήθη και τα έθιμα μας είναι πολλά και συχνά δεν γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης και το συμβολισμό τους. Ο φωτογραφος βαπτισης είναι εδώ, με την πολυετή εμπειρία του να σας εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μυστηρίου! Ο κύκλος γύρω από την κολυμβήθρα αποτελεί κομβικό σημείο στο μυστήριο της βάπτισης.

Πρόκειται για την παλιά πομπή των νεοφώτιστων από το βαπτιστήριο στον κυρίως ναό προκειμένου να αρχίσει η Θεία Λειτουργία, ένα βασικό μυστήριο της εκκλησίας με το οποίο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο το βάπτισμα. Άλλωστε, η Θεία Ευχαριστία στην οποία συμμετέχει ο νεοφώτιστος είναι το πλήρωμα των ιερών μυστηρίων. 

Διαβάστε Περισσότερα

Κόψιμο μαλλιών στην βάπτιση

φωτογραφος βαπτισηςΤα ήθη και τα έθιμα μας είναι πολλά και συχνά δεν γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης και το συμβολισμό τους. Ο φωτογραφος βαπτισης είναι εδώ, με την πολυετή εμπειρία του να σας εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μυστηρίου! Η συνήθεια της τριχοκουρίας, του κοψίματος των μαλλιών - μερικών τουφών από τα μαλλιά του παιδιού, είναι μέρος της προσφοράς του νέου μέλους στον Θεό, ως ένα μέσο ευχαριστίας στον Δημιουργό.

Η τριχοκουρία στο μυστήριο της βάπτισης και η έμμεση προσφορά στον Θεό δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για μία συνετή ζωή και για την διαρκή ανανέωση των δυνάμεων που ο νεοφώτιστος πήρε απ' το βάπτισμα. Η στιγμή αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για το φωτογράφο βάπτισης να αφήσει την ανάμνηση αυτή ζωντανή απαθανατίζοντας τη στιγμή!

Διαβάστε Περισσότερα

Ακολουθήστε μας στα Social Media!