εμφανιση φιλμ φωτογραφιαςΜε την έκθεση του φιλμ στο φως ξεκινάει η διαδικασία της εμφάνισής του. Με την έκθεση του φιλμ στο φως οι κρύσταλλοι αργύρου που περιέχει το φιλμ και εκτίθενται στο φως υφίστανται μια φωτοχημική μετατροπή. Όσοι κρύσταλλοι αργύρου έχουν εκτεθεί στο φως έρχονται σε επαφή με ηλεκτρόνια και μετατρέπονται σε άτομα μεταλλικού αργύρου. Όσοι κρύσταλλοι αργύρου δεν έχουν δεχτεί φως παραμένουν αμετάβλητοι και φωτοευαίσθητοι.

photoshop φωτογραφία γάμουΧωρίς καμία αμφιβολία το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και εικόνων Photoshop άλλαξε οριστικά την φωτογραφία. Έβγαλε τον φωτογράφο από τον παλιό χώρο δημιουργίας τεχνικής και επεξεργασίας που ήταν ο σκοτεινός θάλαμος και τον έβαλε στο νέο χώρο δημιουργίας τον υπολογιστή και τα προγράμματα επεξεργασίας των φωτογραφιών, γενικότερα και κατ' επέκταση την φωτογραφία στους γάμους και τις βαπτίσεις. Ο φωτογράφος ενός γάμου ή μιας βάπτισης μπορεί με την άνεση του από το στούντιο του, να δημιουργήσει ειδικά εφέ που στο παρελθόν δεν ήταν εφικτό.

φωτισμος φωτογραφιας γαμουΟι δύο βασικές αρχές του φωτισμού στην φωτογραφία γενικά θα λέγαμε ότι είναι η κατεύθυνση του φωτισμού και η ποιότητα του.

ειδη φωτογραφικων φακωνΟι φωτογραφικοί φακοί ανάλογα με την εστιακή απόσταση που έχουν, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: 1) ευρυγώνιους, 2) κανονικούς (normal) και 3) τηλεφακούς ή φακούς μεγάλης εστιακής αποστάσεως.

Οι ευρυγώνιοι φωτογραφικοί φακοί κατηγοριοποιούνται και αυτοί σε τρεις κατηγορίες, τους “fisheye”, τους υπερευρυγώνιους και τους απλούς ευρυγώνιους.

διατηρηση φιλμ φωτογραφιας γαμουΌλα τα φωτογραφικά φιλμ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Οι μεγαλύτεροι εχθροί τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία. Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι τα έγχρωμα φιλμ όπως είναι λογικό, είναι περισσότερο ευαίσθητα από τα ασπρόμαυρα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ασπρόμαυρα χρειάζονται λιγότερη προστασία.

υποβρυχια φωτογραφηση γαμωνΗ φωτογράφιση κάτω από την επιφάνεια του νερού είτε είναι θάλασσα, είτε λίμνη είτε ποτάμι έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και σαφώς απευθύνεται σε άτομα περισσότερα έμπειρα με την τέχνη της φωτογραφίας.

Φωτογραφος ΓαμωνΤο βάθος πεδίου στην φωτογραφία αφορά τα αντικείμενα που βρίσκονται περισσότερο κοντά και περισσότερο μακρυά από το κυρίως θέμα μιας φωτογραφίας και μπορούν να αποτυπωθούν καθαρά με την κατάλληλη ρύθμιση της εστίασης της φωτογραφικής μηχανής.

Το βάθος πεδίου σε μια φωτογραφία επεκτείνετε περισσότερο προς το πίσω μέρος και το μπροστινό μέρος σε σχέση με το σημείο εστίασης του φακού.

Ακολουθήστε μας στα Social Media!